Agrokor planira izdati obveznice u iznosu 300 milijuna eura

Bez autora
Apr 16 2012

Koncern Agrokor planira izdati obveznice u iznosu od 300 milijuna eura, obveznice će biti s dospjećem od sedam godina, a bit će denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar. Agrokor namjerava izdati obveznice s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, koje se izdaju u globalnom obliku i koje će biti ponuđene na inozemnim tržištima kapitala u skladu s Odredbom 144A (Rule 144A) i Pravilom S (Regulation S) Zakona o vrijednosnim papirima Sjedinjenih Američkih Država IUS Securites Act). Planirani ukupan iznos izdanja obveznica je 300 milijuna eura, s mogućnošću povećanja izdanja obveznica, ovisno o interesu potencijalnih ulagatelja i odluci izdavatelja, uvažavajući pri tom uvjete postojećih financijskih aranžmana izdavatelja. Datum dospjeća bit će sedam godina nakon dana izdanja obveznica, odnosno 2019. godine.

Agrokor planira izdati obveznice u iznosu 300 milijuna euraKoncern Agrokor planira izdati obveznice u iznosu od 300 milijuna eura, obveznice će biti s dospjećem od sedam godina, a bit će denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, objavilo je danas nekoliko tvrtki iz sastava Agrokora u obavijestima o najavi izdavanja jamstava.

Agrokor namjerava izdati obveznice s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, koje se izdaju u globalnom obliku i koje će biti ponuđene na inozemnim tržištima kapitala u skladu s Odredbom 144A (Rule 144A) i Pravilom S (Regulation S) Zakona o vrijednosnim papirima Sjedinjenih Američkih Država IUS Securites Act), navodi se u obavijestima o najavi u svezi izdavanja jamstava koje su danas poslijepodne putem Hina OTS-a objavili Konzum, Ledo, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci.

Planirani ukupan iznos izdanja obveznica je 300 milijuna eura, s mogućnošću povećanja izdanja obveznica, ovisno o interesu potencijalnih ulagatelja i odluci izdavatelja, uvažavajući pri tom uvjete postojećih financijskih aranžmana izdavatelja, navodi se u obavijesti.

Datum dospjeća, kako se dodaje, bit će sedam godina nakon dana izdanja obveznica, odnosno 2019. godine.

Prinos na obveznice do dospjeća bit će određen po zatvaranju upisa obveznica.

Iznos i cijenu obveznica odredit će voditelji izdanja, uz konzultacije s Agrokorom, navodi se u obavijestima kompanija iz sastava koncerna Agrokor koje će biti jamci za obveze po najavljenom izdanju obveznica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik